Viniczai György

Mesterszakács
Mesterszakácsunk Viniczai György személyesen gondoskodik az Ön tányérjára kerülő ételről. A Viniczai család közel 100 éve áll a fehérvári vendéglátás szolgálatában. A dédapa, Viniczai György 1922-ben nyitotta meg első üzletét a Kossuth utcában.
Viniczai György

Viniczai György, mesterszakács vagyok.

Családom már több, mint 100 éve áll a fehérvári vendéglátás szolgálatában. Dédapám 1922-ben nyitotta meg első cukrászdáját a Kossuth utcában. Nagyapám és a szüleim is vitték tovább a cukrászmesterséget, így én is pici korom óta szívtam magamba a vendéglátás minden csínját-bínját. Ahogy teltek az évek, engem jobban kezdett érdekelni a főzés, így a szakács szakmát végeztem el először, de természetesen a cukrász szakmát is elsajátítottam.

Aki nagy hatást gyakorolt rám pályám kezdetén, az Ambrózi Aladár, a mentorom volt. Mind emberileg, mind szakmailag rengeteget tanultam tőle, a mai napig jó viszonyt ápolunk. Később dolgoztam több évet külföldön; Ausztriában, Svájcban és Írországban, ahol Asoka Silva Michellin-csillagos chef mellett gyűjtöttem tapasztalatot, valamint hozzájárult saját stílusom kialakulásához.

Több étterem konyháját is vezettem, többek között a siófoki Móló Café, a székesfehérvári Pátria Étterem, majd 2013-tól újra Siófokon a MalaGarden Design Hotel és Étterem executive chefjeként folytattam pályafutásomat. Ez idő alatt végeztem el a mesterszakács képesítést is. Majd 2018 decemberében úgy hozta az élet, hogy nővéremmel, Viniczai Ritával kinyithattuk a Viniczai'sRestaurant & Bar-t. Időnket és energiánkat nem sajnálva, mindent megteszünk azért, hogy minden vendég elégedetten távozzon tőlünk.

Szívemhez közel állnak a thai konyha sajátosságai, így étlapunkon is mindig találni egy-egy thai jellegű ételt. Emellett az "esszenciális magyar gasztronómiát" is fontosnak tartom, melynek lényege, hogy az ételek legfontosabb jellemzőjét; az ízét megőrizve, többi tulajdonságát, a textúrát, a tálalást, a formát és az elkészítési módot megváltoztatva egy új, modern, élvezhetőbb fogást hozzak létre.


Érlelt RibEye steak

angol szalonnával és babbal

Érlelt RibEye steak, angol szalonnával és babbal, rózsaborsos vajjal.

Étlap Asztalfoglalás
Kacsamáj korall

málnakrémmel, fűszeres mangókkal

Kacsamáj korall, málnakrémmel, fűszeres mangókkal, szezámos ropogóssal.

Étlap Asztalfoglalás
Keleméri

kakukkfüves báránygerinc

Keleméri kakukkfüves báránygerinc olíva bogyó morzsában, parmezános puliszka szufléval, illatos gombákkal, vörösboros bárány redukcióval.

Étlap Asztalfoglalás
Babycsirke

Gödöllői stílusban

Babycsirke Gödöllői stílusban, roston sült hízott kacsamájjal és kakastaréjjal.

Étlap Asztalfoglalás
Serpenyőben

sült lazac steak

Serpenyőben sült lazac steak, gyömbéres zsenge héjas cukorborsóval, édes szójával, korianderes thai curry joghurttal.

Étlap Asztalfoglalás