Várjuk szeretettel éttermünkben!Viniczai család

viniczaietterem.hu Viniczai's Restaurant & Bar - a név kötelez! Mióta az anyakönyvet vezetik, vagyis az 1700-as évektől, a Viniczai család megtalálható ezen a vidéken. Viniczai György, cukrász és mézeskalács-készítő mester 1921-ben nyitotta meg az üzletét a Kossuth utcában. Ő a mi dédapánk.

viniczaietterem.hu Sütemény és fagylalt, a háború előtt és most is. Nagyapánk, Viniczai László (1926-2014) városunk díszpolgára, halála napjáig vezette imádott cukrászdáját a Budai úton, melyet 1956-ban nyitott. Fiai, László és György örökölték a recepteket, a szakma iránti szeretetet és alázatot.

Nem csak a családi receptek öröklődnek családunkban, hanem az utónevek is: György és László. Nagybátyánk, Viniczai László vezeti az Erzsébet úti cukrászdát, ahol fia László és húgunk, Viniczai Vera készíti a finomabbnál finomabb süteményeket, tortákat és a fagylaltot.

viniczaietterem.hu Itt a VINICZAI’S Restaurant & Bar-ban VINICZAI GYÖRGY mesterszakács által készített ételekkel várjuk Önöket! A Mi munkánk legnagyobb sikere a jóllakott, elégedett vendég.

Új étterem a régi fehérvári család irányításában

A Viniczai család közel 100 éve áll a fehérvári vendéglátás szolgálatában. A dédapa, Viniczai György 1922-ben nyitotta meg mézeskalács és cukrászsütemény üzletét a Kossuth utcában. A Budai úton a nagyapa, Viniczai László kicsi üzlete előtt kigyózó sorokra minden fehérvári emlékszik, nincs olyan, akinek ne lenne emléke a saját készítésű főzött fagylaltról, melyet ma is a régi családi recept szerint készítenek. A szakma iránti szeretet és alázat öröklődik a családban. A cukrász, szakács, felszolgáló szakma mindannyiuk életében, így vagy úgy szerepet játszik. A családfa gyökereit tekintve most új vizekre - az éttermi vendéglátásra - eveztek. Ez a város lakóinak is, akik a Viniczai névhez a fagylaltot, süteményt társítják, és a család számára is újdonság és kihívás is egyben. A legifjabb Viniczai, György már 18 éve gyűjti a tapasztalatot - időt energiát belefektetve több országban képezte magát –, ez idő alatt sajátította el a szakács és cukrász szakma rejtelmeit. Így ért el egy olyan minőségi szintet szakácsként, mint amit elődei a cukrászat területén.

- Ezt a megszokott állandó minőséget szeretnénk képviselni éttermünkben és ételeinkben egyaránt – fogalmaz Viniczai Rita, a város egyik legújabb éttermének vezetője. - Amit képviselünk: az alapanyagokkal való alázatos bánásmód, és a szakma feltétlen szeretete. Szeretjük az embereket és örülünk, hogyha a vendégeink elégedetten, jóllakottan, és mosolyogva távoznak tőlünk - fogalmaz az üzletvezető.

Az első étlapon magyaros jellegű ételekre alapozó kínálatot állítottak össze. - A magyarost nem úgy kell értelmezni, mint például "cigánypecsenye" vagy "pörkölt-nokedli", hanem úgy, hogy a magyarok étkezési kultúráját tekintve az elmúlt évtizedekben milyen alapanyagokra fektették a hangsúlyt, és ezekből az alapanyagokból milyen a mai technológiáknak, trendeknek megfelelő ételeket tudunk megjeleníteni mi. Magunkat fúziós konyhának is nevezhetjük, ami a klasszikus-regionális és nemzeti konyhák konyhatechnikai eljárásainak és alapanyagainak ötvözeteként megalkotott új étel-kreációkat jelenti.

Az étterem jelenleg három részből áll: a földszinten 7 asztallal 14-20 fő kiszolgálására, az emeleti nagy teremben akár 40 fős csoport számára tudnak helyet biztosítani. A különteremben 25 fős társaság elkülönülten szórakozhat, ünnepelhet kedvére. A kerthelyiség 32 főnek tud helyet biztosítani.

forrás: turizmus.szekesfehervar.hu

Lépjen velünk kapcsolatba!

Viniczai's Restaurant & Bar

Telefon

06(20)420-5025

Étterem

8000 Székesfehérvár,
Jancsár köz 8.

E-mail

info@viniczaietterem.hu